1. Ana Sayfa
  2. Haberler
  3. Anitkabir Ziyareti Gerçekleştirildi
ANITKABİR ZİYARETİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Değerli Meslektaşlarımız,

26-27 Nisan 2014 tarihlerinde gerçekleştirdiğimiz 15.Olağan Genel Kurul sonrasında Odamız Organları ve değerli üyelerimizin katılımı ile 22 Mayıs 2014 Perşembe günü Anıtkabir’e gidilerek mozoleye çelenk konulmuş ve Anıtkabir defterinde Ankara Dişhekimleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. A.R. İlker Cebeci tarafından aşağıdaki mesaj paylaşılmıştır.

Ankara Dişhekimleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. A.R. İlker Cebeci’nin Anıtkabir Defteri’nde paylaştığı mesajı:

Aziz Atatürk,

Zor günlerden geçiyoruz.

Ülkemizi idare edenler içinde, ahlakın yerine dini geçirenlerin ve bunu sadece siyasi erklerini sürdürmek adına yapanların sayısı giderek artıyor. Sonra bu idareciler caiz olandan/olmayandan, mubahtan ve mekruhtan söz ediyorlar. Artık görevler liyakat felsefesine uygun olarak değil, “taraf” olmaya göre dağıtılıyor. Bu idareciler bir dinleri olduğu için, sanki ahlaka ihtiyaçları yokmuş gibi davranıyorlar. Keşke insanların yaşam tarzlarına, siyasi görüşlerine ve bu çerçeve ile insanları sınıflandırmak yerine, neyin dürüstlüğe veya iyi ahlaka uygun olduğuna kafa yorsalar ve keşke “ahlak” demokratik seçimlerde de seçmen için önemli bir kıstas haline gelse artık.

Ebedi Liderimiz,

Bedenin ölümü üzerine ne söylenebilir ki? Yaşayan organizma için mutlak son, mutlak gerçektir. Ancak sen bedensel ölümünün sonrasında bile her geçen sene fikirlerinle diriliyorsun. Bu dirilmenin sebebi ortaya koyduğun üremeye devam eden, bu nedenle asla soyu tükenmeyecek olan bilimsel, akla dayanan içinde dogma ve taassuba yer olmayan doktrinlerindir.

Biz Ankara dişhekimleri, olayları değerlendirme, çözüm üretme ve uygulama yeteneklerine olan hayranlığımızla; senin eserin olan Türkiye Cumhuriyeti’ nin kuruluş ilkelerine ve devrimci geleneklerine olan bağlılığımızı bir kere daha bildiriyoruz.

Hasretle ve minnetle seni özlüyoruz. 22.05.2014

Ankara Dişhekimleri Odası Üyeleri Adına Yönetim Kurulu Başkanı A R İlker Cebeci

Paylaş

Diğer Haberler
Web sitemizdeki çerezleri (cookie) kullanıcı deneyimini artıran teknik özellikleri desteklemek için kullanıyoruz. Detaylı bilgi için tıklayınız.
Tamam