1. Ana Sayfa
  2. Haberler
  3. 663 Sayili Khk'nin İptali İçin Anayasa Mahkemesi Önündeyiz
663 SAYILI KHK'NIN İPTALİ İÇİN ANAYASA MAHKEMESİ ÖNÜNDEYİZ

Sevgili Meslektaşlarımız;

663 Sayılı Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşların Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname'nin iptali yönündeki başvuru, Anayasa Mahkemesi’nde 14 Şubat 2013 Perşembe günü görüşülecektir.

Ülkemizin sağlık politikalarını derinden ilgilendiren ve bir gece yarısı Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren 663 Sayılı Kanun Hükmündeki Kararname;

  • Kamu Hastane Birliklerinin kurulmasının ve sözleşmeli yöneticilerin atanmasının,
  • Sağlık Meslek Birliklerinin yetkilerinin büyük ölçüde Sağlık Bakanlığı’nın kontrolünde bulunan Sağlık Meslekleri Kurulu'na verilmesinin,
  • Sağlığı ticarileştiren pek çok kavramın Sağlık Bakanlığı mevzuatına girmesinin,
  • Lisans satışıyla muayenehanelerin bile meslek dışı kişiler tarafından açılabilmesini
  • sağlayacak mevzuatın getirilmesinin,
  • İthal hekimlik kavramının yasalaştırılmasının yolunu açmıştır.

Anayasa Mahkemesi üyelerinin yukarıda sayılan olumsuzluklar ve sağlık çalışanları olarak yaşadığımız mağduriyetler ile ilgili uyarılmalarını sağlamak amacıyla tüm sağlık meslek örgütü bileşenleri olarak yarın (13 Şubat 2013) saat: 17:30’da Sıhhiye Köprüsü üzerinden kalkacak otobüslerle Anayasa Mahkemesi önünde (İncek) 18:00 – 21:00 saatleri arasında bir araya gelerek “Sağlık Haktır” diyeceğiz.

Anayasa Mahkemesi önünde 18:00 – 21:00 saatleri arasında yiyecek içecek standları kurulacak, canlı müzik yapılacak, ateşler meşaleler yakılacak, büyük pankartlar açılarak “Sağlık Hakkı için Nöbetteyiz” gecesi gerçekleştirilecektir. Arabalarıyla katılacak dostlarımızın arabalarını tüm yol boyunca park etmesini ve hep birlikte park lambalarının yanmasını da sağlamaya çalışacağız.

663 Sayılı Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşların Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname'nin iptali yönündeki başvurunun Anayasa Mahkemesi’nde görüşüleceği 14 Şubat 2013 Perşembe günü ise saat: 11:00’de Türk Dişhekimleri Birliği önünden kalkacak otobüslerle saat 11:30’da Anayasa Mahkemesi önünde toplanarak bir basın açıklaması yapacağız.

Mesleğimize birçok yönüyle olumsuzluklar getiren 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin iptali için sağlık meslek örgütleri ile beraber göstereceğimiz bütünlükçü kararlılığımızla Anayasa Mahkemesi önünde buluşmak dileğiyle çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim.

Sağlıkla kalın,

Helin ARAS TEK

Ankara Dişhekimleri Odası Genel Sekreteri

Etkinlik Programı;

13 Şubat 2013 Çarşamba

17:30-18:00 Otobüsle Sıhhiye Köprüsü üzerinden Anayasa Mahkemesi önüne Hareket 18:00-21:00 “Sağlık Hakkı için Nöbetteyiz”

14 Şubat 2013 Perşembe 11.00-11:30 Otobüsle Türk Dişhekimleri Birliği önünden Anayasa Mahkemesi önüne hareket 11:30 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin iptali konulu Basın Açıklaması

Paylaş

Diğer Haberler
Web sitemizdeki çerezleri (cookie) kullanıcı deneyimini artıran teknik özellikleri desteklemek için kullanıyoruz. Detaylı bilgi için tıklayınız.
Tamam